DOELSTELLING

Basiskamp van Denali (Mount-McKinley in Alaska) wordt met haar 2194 meter hoge ligging ook wel de hoogste camping van de wereld genoemd. Misschien is het dat niet, maar door de grote diversiteit aan amateur-klimmers die deze berg willen beklimmen, wordt toch gesproken van de hoogste camping. wij willen over deze 'camping' een documentaire gaan maken. Wie zijn deze mensen, en waarom willen zij naar boven?

Een groot aantal van hun, zien het bereiken van de top van Mount-McKinley als het hoogtepunt van hun leven. Een leven dat op menselijk en carrière gebied niet geslaagd is. Om enigszins het gevoel te krijgen om toch iets bereikt te hebben, willen deze mensen (vooral burgers van de USA) de top van deze berg bereiken. Een symbolische top die hun leven dat beetje waardigheid en zin geeft. Het blijft voor deze klimmers een riskante onderneming, want een makkelijk te beklimmen berg is het zeker niet, en ieder jaar zijn er dan ook weer doden te betreuren.

Het plan is om op de plaats van het basiskamp zelf, te onderzoeken en ontdekken wat de motivatie en achtergrond is van deze mensen. Hoe voelen ze zich als ze het gehaald hebben of hoe voelen ze zich als ze gefaald hebben in het bereiken van de top van Denali.

woensdag 30 december 2009

Muziek

Ik was aan het denken om de volgende muziek-stukken te gebruiken bij de film:

Voor de stukken met klassiek:

Bach - Matthäus passion - Wir setzen uns mit tränen nieder
Bach - Suite No.3 in D Major - Air
Samuel Barber - Adagio for Strings
Georges Delerue - Theme de Camille
Devotchka - Soundtrack Little Miss Sunshine - The Winner Is

Voor de andere stukken, wil ik meer Amerikaanse Indie muziek voor gebruiken zoals van:

The Dereks Trucks Band
Crooked Still
Po'girl
Gillian Welch
Gov't Mule
Wovenhand
Jimmy White
e.d.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten